OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2016. május 12., csütörtök 15:16

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2016. május 12., csütörtök (OS) - Az NGM a könyvelők ellehetetlenítésétől se rettenne el.

    Az elmúlt hetekben a könyvelőket leginkább érdeklő Pénzügyi Ágazati Közfelügyelet (PÁK) témakörében az MKOE részéről nem jelent meg hír, pontosan azért, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) részéről jelezték, hogy méltányolnák, ha nem a nyilvánosság előtt zajlana a vita. Mostanra azonban megváltozott a helyzet. Nem véletlen, hogy Tállai András letiltotta az eddigi két egyeztetésen elhangzottak jegyzőkönyvének kibocsátását. Ezek a jegyzőkönyvek ugyanis azt bizonyítanák, hogy a szakmai szervezetek egyike se támogatta az önálló hivatal felállítását, viszont sürgették az adóeljárási reformokat a bevallást beküldők és a bevallást készítők regisztrációja terén, ahol a szakma számos visszaélést észlelt. Az MKOE ezúton is tiltakozik, hogy az egyesületünk bármilyen együttműködési szándékát úgy mutassa be az NGM, hogy "egyeztetés" történt volna velünk bármilyen javaslatról is. Az NGM ugyanis a javaslatait mindvégig eltitkolta. Most viszont a korábbi javaslatokból és a kiszivárgott tervekből a könyvelési tevékenység feltételeinek jelentős szigorítására lehet következtetni. Ezeknek egy része - a tiltakozásunk ellenére - felesleges és értelmetlen előírás lesz.
     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.