OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. május 20., péntek 11:09

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2016. május 20., péntek (OS) - A 37 ezer önkormányzati köztisztviselőből 26 000 nyolc éve egyáltalán nem kapott béremelést. A jövő évi költségvetés tervezetéből az derül ki, hogy a kormányzat továbbra sem kívánja a helyzetüket rendezni.

        Sztrájk mellett dönthet az MKKSZ az önkormányzatoknál
30%-os béremelést követelnek az önkormányzati köztisztviselők

Az önkormányzati köztisztviselők 2008 óta nem részesültek illetményemelésben, nem változott az illetményalap, ami változatlanul 38.650 Ft. A kistelepüléseken dolgozó köztisztviselők többsége a garantált bérminimumnak megfelelő összegért végzi munkáját.
Az MKKSZ felmérése szerint a béremelési intézkedésének elmaradása miatt a települési polgármesteri hivatalok kiürülhetnek, elvesztik munkatársaikat. Ez esetben összeomlik a szociális ellátórendszer, óvodák, bölcsődék zárhatnak be, megszűnik a helyi ügyintézés a lakosság és a vállalkozások számára is. Ez az önkormányzatiság és egyben a vidék halálát jelenti.
Az MKKSZ közvetlen követelése a Kormánytól a bérek emelése az illetményalap megemelésével vagy a szorzók módosításával, de összességében a legalább 30%-os keresetnövekedés elérése. Ez a mérték valójában nem több, mint az elszenvedett reálbér veszteség visszapótlása.
A közlemény teljes szövege az alábbi linken elérhető: http://www.mkksz.org.hu/index.php/2-uncategorised/537-onkormanyzati-sztrajk-junius-22-en

     Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.