2024. április 28. vasárnap

2016. május 24., kedd 14:46

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. május 24., kedd (OS) - Szabó Szabolcs (Együtt): Oligarcháinak készíti elő a terepet az olimpiai törvénnyel a Fidesz

Az Együtt szerint a Fidesz-kormány úgy csinál, mintha Budapest máris megkapta volna a rendezés jogát, és szabad lenne a gazda: az olimpiai törvénnyel az ellenőrizhetetlen pénzszórás, a kivételes eljárások tömege és a brutális költségnövekedés alapjait teszi le. A Brüsszeltől hazánk függetlenségét féltő Fidesz-kormány most teljes fegyverletételre készül a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal szemben.

A Fidesz az olimpiai törvénnyel a haveri cégek helyzetbe hozását készíti elő: a pályázók és a szervezők a közterhek alól felmentést kapnak, és a vizes vb-hez hasonlóan itt is nyilván majd tömegesen térnek el a közbeszerzés szokásos formáitól. Aztán majd itt is tömegével nyerhetnek Garancsi István vagy Mészáros Lőrinc cégei. Emlékezzünk rá: a vizes vb úgy indult, hogy 8 milliárd az uszoda, és 14 milliárd a teljes projekt költsége, ma már 90 milliárdnál tartunk.
A törvény által létrehozott Olimpia Védnökök Testülete olyan "Magyarországon elismert és közmegbecsülésnek örvendő személyekből álló reprezentatív, egyeztető, véleményező, javaslattevő testület", amelynek vezetője a NOB magyar tagja, vagyis Schmitt Pál lesz. Egy magának doktorit hamisító bukott politikus a közmegbecsülésnek örvendő személy Orbán Viktor szerint. Vezetésével ellenőrzik majd a sokezer milliárd forint elköltését. Biztosan hibátlanul.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja