OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2016. május 24., kedd 14:46

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. május 24., kedd (OS) - Szabó Szabolcs (Együtt): Oligarcháinak készíti elő a terepet az olimpiai törvénnyel a Fidesz

    Az Együtt szerint a Fidesz-kormány úgy csinál, mintha Budapest máris megkapta volna a rendezés jogát, és szabad lenne a gazda: az olimpiai törvénnyel az ellenőrizhetetlen pénzszórás, a kivételes eljárások tömege és a brutális költségnövekedés alapjait teszi le. A Brüsszeltől hazánk függetlenségét féltő Fidesz-kormány most teljes fegyverletételre készül a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal szemben.

A Fidesz az olimpiai törvénnyel a haveri cégek helyzetbe hozását készíti elő: a pályázók és a szervezők a közterhek alól felmentést kapnak, és a vizes vb-hez hasonlóan itt is nyilván majd tömegesen térnek el a közbeszerzés szokásos formáitól. Aztán majd itt is tömegével nyerhetnek Garancsi István vagy Mészáros Lőrinc cégei. Emlékezzünk rá: a vizes vb úgy indult, hogy 8 milliárd az uszoda, és 14 milliárd a teljes projekt költsége, ma már 90 milliárdnál tartunk.
A törvény által létrehozott Olimpia Védnökök Testülete olyan "Magyarországon elismert és közmegbecsülésnek örvendő személyekből álló reprezentatív, egyeztető, véleményező, javaslattevő testület", amelynek vezetője a NOB magyar tagja, vagyis Schmitt Pál lesz. Egy magának doktorit hamisító bukott politikus a közmegbecsülésnek örvendő személy Orbán Viktor szerint. Vezetésével ellenőrzik majd a sokezer milliárd forint elköltését. Biztosan hibátlanul.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.