OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2016. május 24., kedd 16:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. május 24., kedd (OS) - DK: Orbán után Szijjártó is megszavazta a menekültek "betelepitését"– Nem a kvótákról szól a kormány népszavazása

    Az uniós külügyminiszterek csúcstalálkozóján Szijjártó Péter is megszavazta a migrációs válság megoldására megfogalmazott zárónyilatkozatot. A dokumentum kimondja, hogy "a Tanács szükségesnek látja az európai migrációs stratégia és a valettai akcióterv végrehajtásának felgyorsítását". Ezek mindegyike tartalmazza a kormány által csak "kényszerbetelepítési kvótának" nevezett, a menekültek elosztására vonatkozó szabályok végrehajtását.
Az Orbán-kormány tehát azt üzente Brüsszelnek, hogy csak az óriásplakátokon nehezményezi a kvóták elfogadását. Ez nem az első ilyen alkalom, korábban maga Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat egy EU-csúcs záródokumentumában. Az őszre tervezett Európa-ellenes népszavazás tehát nem csak hazug, hanem még ellent is mond a kormány Brüsszelben képviselt politikájával.
A Demokratikus Koalíció szerint ismét bebizonyosodott, hogy a kormány nem a kvóták elutasítására, hanem hazánk EU-tagságának felmondására kérne felhatalmazást az őszre tervezett népszavazáson. A DK szerint a kormány nem fogadná el immáron rendszeresen a kötelező kvótákat Brüsszelben, ha valóban a menekültek elosztásával lenne baja. A DK arra buzdít mindenkit, aki továbbra is az Európai Unióban szeretné tudni Magyarországot, hogy ne vegyen részt az őszre tervezett Európa-ellenes népszavazáson, ahol a távolmaradás is szavazat.
Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.