OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2016. június 21., kedd 16:55

A Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet közleménye
    Budapest, 2016. június 21., kedd (OS) - Érdemi válasz Gyöngyösi Márton képviselő úr (Jobbik) 2016. június 13-i felszólalására. Feltehetően hamis információkkal látták el azok a tanácsadói Gyöngyösi Márton (Jobbik) képviselő urat, akik előkészítették a kérdését a Szcientológiával és a Vallási Egyesület magyarországi tevékenységével kapcsolatban. Igyekszünk a szűkös kereteken belül érdemben válaszolni képviselő úr felvetésére.

    A Szcientológia 1991 óta a mindenkori törvényeknek megfelelően bejegyzett egyház/vallási egyesület Magyarországon. Erkölcsi kódexeink része, hogy tiszteletben tartjuk mások hitét, és betartjuk hazánk törvényeit.
A Nemzetbiztonsági Hivatal hivatalos levélben erősítette meg, hogy a Szcientológia Egyház egyetlen egyszer sem szerepelt a Hivatal évkönyveiben.
A Szcientológiát sok egyéb nemzeti bírósági határozat mellett az Európai Emberi Jogi Bíróság a 18147/02 számú ügyet lezáró határozatában is megerősítette, hogy a Szcientológiát is megilleti minden jog, amelyet az Emberi Jogok Európai Egyezményének 9. és 11. cikkelye tartalmaz minden más vallás és vallási szervezet számára egész Európában.
A Magyar Tudományos Akadémia doktora Máté-Tóth András professzor és szerzőtársa Nagy Gábor Dániel egyértelműen vallásként azonosítja a szcientológiát.
A Szcientológia hazánkban valóban folyamatosan bővül, mert választ ad az emberek kérdéseire, és hathatós személyes és társadalmi segítséget nyújt. A könyvtárakban is elérhető L. Ron Hubbard könyvekből egyértelműen kiderül, hogy milyen módon.
     Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.