OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. június 28., kedd 18:32

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2016. június 28., kedd (OS) - Liberálisok: A gyors és határozott kilépési eljárás az Európai Unió érdeke

    A Liberálisok üdvözlik az Európai Parlament mai állásfoglalását, amely felszólítja a brit kormányt, hogy a brit állampolgárok döntését tiszteletben tartva haladéktalanul jelentse be Nagy-Britannia kilépési szándékát, és kezdjen hivatalos tárgyalásokat a kilépésről.

A Liberálisok egyetértenek és támogatják az ALDE  által is kezdeményezett gyors és határozott, kedvezményes elbánást nélkülöző kilépési eljárást, mivel ez a tagországok és valamennyi uniós állampolgár érdeke. A David Cameron vezette kormány időhúzó taktikája csak fokozza a Nagy-Britanniában és az Európai Unió egészében kialakult gazdasági, pénzügyi és társadalmi bizonytalanságot, márpedig az Unió belső reformjához legkevésbé egy elhúzódó, bizonytalanságot okozó procedúrára van szükség.

A Liberálisok szerint a britek kilépésére éppen az a gátlástalan demagógia, menekültellenes gyűlöletkeltés volt a legnagyobb hatással, melyet Orbán Viktor is előszeretettel alkalmaz retorikájában, s melyre egy értelmetlen, sokmilliárdos népszavazást is épít a magyar kormányfő. A britek példája azonban már a magyarok számára is tanulságként szolgál: nemet kell mondani a leszakadáshoz vezető demagóg politikára és igent kell mondani az Európai Unióra.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.