OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. július 5., kedd 09:26

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye
    Budapest, 2016. július 5., kedd (OS) - A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) idén Veszprémben tartja 48. Vándorgyűlését Kapcsolat – Könyvtár – Együttműködés: felelősséggel a sikeres közösségekért címmel, amelyet az MKE, a MKE Veszprém Megyei Szervezete, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Pannon Egyetem és Veszprém Megyei Jogú Város közreműködésével rendez.

    Az egyesület a vándorgyűlés témájául a kapcsolatok építését, az együttműködés fejlesztését jelölte meg, fókuszba állítva a könyvtári tevékenység közösségszervező erejét; ezzel csatlakozik az EMMI szakpolitikai céljaihoz, az Európai Unió és az IFLA (Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége) erre az évre meghirdetett célkitűzéseihez.

A Vándorgyűlés díszvendége: dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság Kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.  

A Vándorgyűlést köszönti: Sepsey Tamásné dr. Vígh Annamária, az EMMI Közgyűjteményi Főosztály főosztályvezetője, Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója és Barátné dr. Hajdu Ágnes, az MKE elnöke.

A konferencián átadásra kerül: Fitz József könyvdíj, Magyar Könyvtárosok Egyesülete-emlékérem, Év fiatal könyvtárosa-díj, Kovács Máté-díj.

Az MKE 48. Vándorgyűlésén a külföldi vendégeken, határon túli magyar kollégákon kívül több mint 700 hazai szakember vesz részt az ország és a szakma minden területéről.

http://vandorgyules.ekmk.hu/index.php

Fő támogató: NKA
    
     Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.