OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. július 7., csütörtök 10:45

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. július 7., csütörtök (OS) -

    Az 1312/2016. (VI. 13.) Kormányhatározat értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányítása alatt álló Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet 2016. szeptember 1-jei jogutódlással – az EMMI-be történő beolvadással – megszűnik.  A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) üdvözli az Intézet átalakítására vonatkozó döntésről való hír megjelenését.

A NIT elnöksége a Tempus Közalapítványt tartja alkalmasnak arra, hogy az Intézetben működő Erasmus+ Ifjúsági Programiroda feladatait a továbbiakban ellássa. A Tempus Közalapítvány biztosítani tudja a megfelelő szakmai hátteret az ifjúsági pályázatok koordinációjának ellátásához, valamint a források megfelelő kezeléséhez. A Közalapítvány több éve hatékonyan látja el feladatait, így hozzásegíti a magyar oktatási és képzési szektort az európai integráció által kínált lehetőségek hatékony kiaknázásához.

A NIT aggodalmát fejezi ki az átalakítás 2016. szeptember 1-jei határidejével kapcsolatban. Véleményünk szerint az Intézet jelenlegi költségvetési évben történő átalakítása fennakadást fog okozni a források kezelésében, külön kiemelve az R3 pályázati kört, amely a hazai ifjúsági civil szervezeteknek jelentős forrást biztosít.

A pályázatok zökkenőmentes végrehajtása érdekében a NIT, mint az Erasmus+ Program Értékelő Bizottságának tagja, valamint mint a hazai ifjúsági szervezeteket összefogó ernyőszervezet a 2017. január 1-jei átadási határidőre tesz javaslatot.

A NIT az Intézet átalakításához minden szakmai segítségét felajánlja.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.