OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. július 25., hétfő 15:26

A Szoptatásért Magyar Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. július 25., hétfő (OS) -

    Ma mintegy 830 millió nő él olyan országban, ahol nem léteznek anyavédelmi törvények. A termelékenység romlik, ha a nem szoptató anyáknak otthon kell maradniuk a beteg gyerekekkel, ez a család anyagi helyzetén is ront. A munkavégzés területén tapasztalt nemek közti szakadék csökkentésére a nőket támogatni kell termelői és reproduktív szerepükben egyaránt – fizetett szülési szabadsággal, rugalmas munkaidővel, távmunka lehetőségekkel, részmunkaidős foglalkoztatással, fizetett szoptatási szünetekkel, munkahelyi bölcsődékkel, és fejésre vagy szoptatásra elkülönített helyiségekkel.

Egy gyerek felneveléséhez egy egész falura van szükség – ez a mondás arra figyelmeztet, hogy mindannyiunknak ki kell vennünk részünket az új generáció felnevelésében. A gyermek egyik alapvető joga az egészséges fejlődéshez való jog. Ennek érdekében a szoptatási gyakorlat javításához sok akadályt kell elhárítanunk: nem megfelelő állami irányelveket, információhiányt, közösségi támogatás hiányát, erőszakos tápszerreklámokat. A Szoptatás Világhete helyi, országos és régiós szinten is összekapcsolja azokat, akik a változásért küzdenek.

További információ: http://www.szoptatasportal.hu/szoptatas_vilaghete-2016
(https://www.facebook.com/events/310193172658108/)

     Kiadó: Szoptatásért Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.