OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. július 25., hétfő 16:02

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2016. július 25., hétfő (OS) - Meg kell vizsgálni a 2010 előtti kommunikációs szerződéseket

    Ma újabb bizonyítékok láttak napvilágot arról, hogyan pazarolta a Gyurcsány-Bajnai kormány a közpénzeket. A Magyar Időkben megjelent összefoglaló írás részletesen beszámol arról, hogy hogyan vertek el a baloldali kormányok 84 milliárd forintot kommunikációs célokra. Az összeg jelentős része a baloldali vezetőkhöz köthető cégeknél, a baloldali holdudvarnál, és offshore hátterű cégeknél landolt.

Felháborító, hogy a kommunikációs költések a gazdasági válság idején voltak a legmagasabbak. Abban az időszakban, amikor egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért vettek el az emberektől, emelték az energiaárakat és csökkentették a családtámogatásokat, csak reklámozásra egyetlen év alatt 22 milliárd forintot költöttek.

A cinizmus csúcsa, hogy a baloldali kormányok súlyos százmilliókat költöttek a bevezetni kívánt vizitdíj népszerűsítésére. Milliárdokért hirdették az uniós fejlesztéseket is, miközben a Gyurcsány-Bajnai kormányok 2010-ig alig több mint egytizedét hívták le az uniós forrásoknak.

A ma közzétett adatok valószínűleg a jéghegy csúcsát jelentik. Éppen ezért meg kell vizsgálni a 2010 előtti kommunikációs kiadások jogszerűségét, és azt, hogy kik voltak a kétes értékű szerződések fő haszonélvezői.
    
     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.