OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. július 30., szombat 12:30

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2016. július 30., szombat (OS) - Az LMP konkrét lépéseket vár Orbán Viktortól a magyar fiatalok védelmében -

        A magyar kormánynak a leghatározottabban ki kell állnia amellett, hogy a kivándorolni kényszerült magyar fiatalok jogai a Brexit után se sérüljenek. Az első konkrét lépés egy szándéknyilatkozat aláírása lehet a brit kormánnyal.
     Az új brit kormány kijelentései lehetőséget adnak a magyar kormánynak, hogy a kivándorolni kényszerült magyar fiatalok védelmében lépéseket tegyen. A brit vezetés úgy nyilatkozott, hogy akkor kész az EU állampolgárok számára biztosítani a maradást az Egyesült Királyságban, ha az Uniós tagállamok is ugyanezt teszik a brit állampolgárokkal. Fogjuk őket szavukon! Az LMP arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy kezdeményezze egy olyan szándéknyilatkozat aláírását az brit kormánnyal, melyben mind a két ország vállalja, hogy változatlan feltételekkel biztosítja a másik országból jövő állampolgárok számára az ottmaradást a Brexit után is.
     Egy ilyen szándéknyilatkozatnak bár elsősorban szimbolikus jelentősége van, később mégis hivatkozási alapot jelenthet az angol kormánnyal folytatott tárgyalások során. Másrészt fontos üzenet lenne a kint élő magyarok felé, hogy a kormány végre stratégiai célként kezeli az ő jogaiknak a védelmét, és aktív lépéseket tesz is ennek érdekében. Itt a lehetőség, hogy a szavakon túl végre konkrét tettekkel is képviseljük a magyar fiatalok érdekeit!

Kanász-Nagy Máté

az LMP ifjúsági szakszóvivője
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.