OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. július 30., szombat 13:09

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. július 30., szombat (OS) - DK: A kormány újabb kerítése körbekerítené a magyarokat

    Vígh László zalai fideszes képviselő tegnap bejelentette, hogy "ha úgy alakul az élet", akkor a kormány folytatja a kerítésépítést, méghozzá a magyar-osztrák és a magyar-román határon. A Fidesz tehát a hónapok óta gerjesztett félelmet egyszerre kétféleképpen is kihasználná: elzárná az utat Nyugat felé és kerítéssel választaná el Erdélyt Magyarországtól.

A kormány mára teljesen belefeledkezett a nemzeti paranoiába. Hónapok óta azt hallgatjuk, hogy a kormány megvédi a schengeni övezetet és a magyarokat, holott mára Schengenen belül és magyarok közé is kerítéseket építenének. Az ország körbekerítésére egyetlen épeszű magyarázat sincs, hiszen a "ha úgy alakul az élet" a Fidesznél könnyen jelentheti az Orbán-kormány hatalmának meggyengülését is. Ha az osztrák és a román határszakaszon is kerítések épülnek, az egészen biztosan nem a bevándorlással összefüggésben történik.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány újabb kerítései csak a magyarok körbekerítését szolgálnák. A DK szégyenletesnek tartja, hogy a kormány a magyarok védelmére hivatkozva zárná el Magyarországot Nyugat-Európától és választaná el az országot Erdélytől. A DK szerint az új kerítések terve ellentétes a magyarok érdekeivel.

Vadai Ágnes
Alelnök
DK
Nagy Zoltán
a DK Zala megyei önkormányzati képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.