OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. július 30., szombat 14:25

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2016. július 30., szombat (OS) - A szocialisták ismét megpróbálják hitelteleníteni a kormány intézkedéseit – Reagálás Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára

        Bangóné Borbély Ildikó szavai teljesen hiteltelenek és megint próbálja láthatatlanná tenni a kormány eddigi teljesítményét, intézkedéseit. Úgy tűnik, hogy a szocialisták semmibe veszik azt a 208 ezer gyerekek, aki idén jogosult arra, hogy a nyári szünet hétköznapjain ingyen ebédet kapjon.
     A kormány ugyanis a tavalyi 3 milliárd forint helyett idén 5,3 milliárdot fordítanak a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tavaszi, nyári, őszi és téli tanítási szünetekben - összesen hetven szünidei napon át - történő étkeztetésére. A tavalyi 440 forint helyett idén 570 forintra nőtt a napi támogatási összeg, amelyből így jobb minőségű étel készülhet a gyermekek számára. Ez az összeg jövőre tovább nő, összesen 6,7 milliárd forintot fog a kormány gyermekétkeztetésre fordítani.
     A Fidesz számára továbbra is a családok és a gyermekek állnak az első helyen, és a 2017-es költségvetésben továbbá 1,4 milliárdos pluszforrás lesz, amit akár a minőség további javítására és még több gyermek ellátására lehet fordítani.

Fidesz-frakció Sajtóosztály

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.