OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2016. augusztus 19., péntek 09:07

A Kisgazda Polgári Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 19., péntek (OS) - A törvényt mindenkinek be kell tartani

    Lázár János Miniszter szokásos sajtótájékoztatóján közölte, hogy az állami földek tömeges értékesítése során 206 ezer hektár földet adtak el, aminek a vételára 270 milliárd forint. Bejelentése szerint a vételár felhasználásáról a kormány dönt, a javaslat arra irányul, hogy adósságcsökkentésre használják fel. Ismeretes, hogy a Polgári Kisgazdák az állami földek eladását nem támogatták, sőt az eladás jogalapját is kétségesnek vélték. A kormány az állami földek eladásához a jogalapot a Nemzeti Földalapról szóló törvényben gondolta megtalálni. A hivatkozott törvény az eladott állami földek eladásából származó vételár felhasználásáról is rendelkezik, a törvényi szabályozástól eltérni csak újabb törvénnyel lehet. A Polgári Kisgazdák álláspontja, az országgyűlés más irányú döntése nélkül a vételár a mezőgazdaság fejlesztésére, a vidék javára használható fel törvényesen.

Dr. Turi-Kovács Béla
KPE elnök

     Kiadó: Kisgazda Polgári Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.