OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 24. péntek
Ismertető


2016. augusztus 24., szerda 18:29

Haraszti Miklós közleménye
    Budapest, 2016. augusztus 24., szerda (OS) - Haraszti Miklós nyilatkozata a Magyar Érdemrend méltatlan odaítéléséről és a saját kitüntetése lemondásáról

        2005-ben a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntettek ki a magyar sajtószabadság megteremtésében játszott szerepemért. Ennek kapcsán nyilvánosságra kívánom hozni a következőket:
     1) Bayer Zsoltnak joga van rá, hogy terjessze mérgező eszméit. Ám kormány kitüntetése ezeket az eszméket érdemessé emeli. A méreg ellenszere az érdemközösség nyilvános megtagadása. Ezért csatlakozom azokhoz, akik tiltakozásul lemondanak a kitüntetésükről.
     2) A kitüntetésemet a hajléktalan gyermekeket segítő Szalmaszál alapítvány aukciójának juttatom. Javaslom a kitüntetésekről lemondóknak, hogy hasonlóan hasznos közcélra ajánlják fel az érmeket.
    
     Haraszti Miklós
     író, az EBESZ volt médiaszabadság-képviselője, az ENSZ emberi jogi jelentéstevője

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.