2024. április 30. kedd

2016. szeptember 11., vasárnap 15:06

Az Állampolgári Jogvédő Liga közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 11., vasárnap (OS) - Megalakult az 50+mozgalom A több, mint 3 millió nyugdíjas, és 1 millió nyugdíj előtt álló állampolgár érdekeinek védelmével elégedetlen szervezők, akik nem fogadják el a "47 ezer forintból való megélhetés" ötletét, és azt sem, hogy egy ledolgozott élet után a gyermekei tartsák el, 2016. szeptember 7-én  egy új mozgalmat alapítottak.

Az 50+mozgalom alapítói megállapították, hogy Magyarországon több 3 millió nyugdíjas él, számukat növelte a nyugdíjkorhatár emelése, melynek célja a munkaképes, de munkát már nem remélő állampolgárok kivonása a nyugdíjkassza kötelezettségei alól, a kiadások csökkentése érdekében. Ez az ország lakosságának közel felét érintő probléma nem ösztönzi cselekvésre sem a parlamenti, sem kisebb pártokat, nem mozgósítja a szakszervezeteket, és a nyugdíjas szervezeteket sem.
  Az érintett magyar  állampolgárok érdekeinek védelmére hozták létre 50+mozgalom néven a nyugdíjasok és nyugdíj előtt állók érdekvédelmi szervezetét, amely elszántan, és erős akarattal fog kiállni a már a rendszerváltoztatás során is követelt, de elsikkadt elvekért, amely biztosítja az emberhez méltó élet jogát. Az 50+mozgalom nem külön kiváltságokat, csupán a demokráciában elvárható emberi jogokat akarja.
 A mozgalomhoz csatlakozhat, aki elfogadja ezt az elvet, és tenni is hajlandó a megvalósulásért!
Az 50+mozgalom alapítói
A mozgalomhoz csatlakozott több vidéki civil szervezet vezetője, és a győri központú "Öreg a Nénikéd!" országos klubmozgalom.

Kiadó: Állampolgári Jogvédő Liga