OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2016. szeptember 11., vasárnap 15:06

Az Állampolgári Jogvédő Liga közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 11., vasárnap (OS) - Megalakult az 50+mozgalom A több, mint 3 millió nyugdíjas, és 1 millió nyugdíj előtt álló állampolgár érdekeinek védelmével elégedetlen szervezők, akik nem fogadják el a "47 ezer forintból való megélhetés" ötletét, és azt sem, hogy egy ledolgozott élet után a gyermekei tartsák el, 2016. szeptember 7-én  egy új mozgalmat alapítottak.

    Az 50+mozgalom alapítói megállapították, hogy Magyarországon több 3 millió nyugdíjas él, számukat növelte a nyugdíjkorhatár emelése, melynek célja a munkaképes, de munkát már nem remélő állampolgárok kivonása a nyugdíjkassza kötelezettségei alól, a kiadások csökkentése érdekében. Ez az ország lakosságának közel felét érintő probléma nem ösztönzi cselekvésre sem a parlamenti, sem kisebb pártokat, nem mozgósítja a szakszervezeteket, és a nyugdíjas szervezeteket sem.
  Az érintett magyar  állampolgárok érdekeinek védelmére hozták létre 50+mozgalom néven a nyugdíjasok és nyugdíj előtt állók érdekvédelmi szervezetét, amely elszántan, és erős akarattal fog kiállni a már a rendszerváltoztatás során is követelt, de elsikkadt elvekért, amely biztosítja az emberhez méltó élet jogát. Az 50+mozgalom nem külön kiváltságokat, csupán a demokráciában elvárható emberi jogokat akarja.
 A mozgalomhoz csatlakozhat, aki elfogadja ezt az elvet, és tenni is hajlandó a megvalósulásért!
Az 50+mozgalom alapítói
A mozgalomhoz csatlakozott több vidéki civil szervezet vezetője, és a győri központú "Öreg a Nénikéd!" országos klubmozgalom.

     Kiadó: Állampolgári Jogvédő Liga

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.