OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2016. szeptember 15., csütörtök 20:15

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 15., csütörtök (OS) - Komoly előrelépés a hazai ifjúságpolitikában

    Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az EMMI és a Nemzeti Ifjúsági Tanács: a közel száz hazai ifjúsági civil szervezetet tömörítő NIT mostantól a kormány stratégiai partnereként léphet fel a fiatalok képviseletében.

A mai napon kezdődött Felsőörsön a NIT által szervezett Szabadegyetem, mely száznál is több hazai fiatal és ifjúsági szakember számára szolgál találkozási pontként, valamint gondoskodik a párbeszédről a legnagyobb ifjúsági ernyőszervezetek és a kistérségi fiatalokkal foglalkozó közösségek között.

A rendezvény egyik kiemelt szakmai részeként az államtitkári kerekasztalbeszélgetés során Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkárral és Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárral a hazai ifjúságpolitika horizontális együttműködési lehetőségeit vitathatták meg a résztvevők. A beszélgetés rávilágított a tárcák közötti együttműködések, a fiatalok lehetőségeinek javítását célzó intézkedések, valamint a velük való aktív párbeszéd fontosságára.

Ezt követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Nemzeti Ifjúsági Tanács között stratégiai partnerségi megállapodás megkötésére került sor. Janzsó Ádám a NIT elnöke reményét fejezte ki, hogy ezt követően érezhetően hatékonyabbá válik a fiatalok és a civil szféra véleményének becsatornázása a Kormányzat irányába olyan területeken, mint az ifjúságpolitika, az önkéntesség, a társadalmi felzárkóztatás, vagy éppen az oktatás.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.