OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. szeptember 29., csütörtök 15:12

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. szeptember 29., csütörtök (OS) - A civil törvény átfogó módosítását követeli a Jobbik

    Azzal pedig, hogy a saját maga által létrehozandó alapítványok számára a kormány rövidebb ügyintézési határidőket ír elő, elismeri azt, amit a Jobbik már évek óta mond: a jelenleg működő magyarországi civil keretrendszer élhetetlen, ezer sebből vérzik, így sürgős változtatásért kiált. A kormány ezt belátva inkább menekülőutat nyit magának a csigalassúságú adminisztráció, a túlburjánzó bürokrácia és a többszörösen túlterhelt bírósági rendszer magyarországi civil szektort megnyomorító Bermuda-háromszögéből. Ezért már másodjára nyitja meg a civil törvényt csupán csak azért, hogy önmaga számára kedvező változtatásokat eszközöljön ahelyett, hogy egy széles körű egyeztetéseken alapuló új jogszabállyal megpróbálná orvosolni a szektort érintő problémákat.

A Jobbik tehát azt követeli, hogy e törvény toldozgatása helyett a kormány járja csak végig azt az utat, amin minden más magyarországi civil szervezetnek végig kell mennie akár csak a bejegyzéssel kapcsolatban is. Tapasztalja csak meg, hogy az őrült és értelmetlen bürokrácia, valamint a bíróságok lomhasága hogyan lehetetlenít el nemes szándékokat és kiváló kezdeményezéseket. Akkor talán végre hajlandóak lennének arra, hogy alapos társadalmi egyeztetést követően beterjesszék a civil törvény átfogó módosítását!
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.