OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2016. szeptember 30., péntek 18:08

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2016. szeptember 30., péntek (OS) - Szellemi botlatókövek – holokauszt visszaemlékezések egy kötetben

    Beszédet mondott a Cédrus Művészeti Alapítvány, "Napút" sorozatának, "Botlatókövek, emlékezők" címet viselő kötetgyűjtemény bemutatóján, Dr. Latorcai Csaba a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, amelynek megjelenését a Miniszterelnökség is támogatta.

Szellemi botlatókőnek nevezte a kötetet, amely annak a hatszázezer honfitársunknak állít emléket, akiket elnyeltek Auschwitz, Dachau, Mauthausen krematóriumai, vagy a kényszermunka és a munkaszolgálat kegyetlensége pusztított el.

Szorgalmazta annak megvalósítását, hogy olyan emlékezetkultúra jöjjön létre, amely egyaránt törekszik a méltó megemlékezésre a XX. századi diktatúrák valamennyi áldozatára, ugyanakkor a jövő nemzedékei elé a mártírok bátorságát, és az áldozatokkal szolidáris segítők, embermentők cselekvő szeretetét állítja példaként.

A XX. század diktatúráinak látható és láthatatlan sebeit csak közös akarattal, az egymás iránti bizalommal, az emlékezés és az emlékeztetés fájdalmakkal kikövezett útjának végigjárásával, a mártírok bátorságából, az embermentők hősies példájából merített erővel gyógyíthatjuk.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.