OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2016. október 19., szerda 21:10

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. október 19., szerda (OS) - A KEP 56-os ünnepi megemlékezése, konferenciája, színpadi előadása

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tudományos konferenciát és színpadi előadást rendezett október 18-án Budapesten "Az 56-os magyar forradalom történelemformáló hatása Magyarország és Közép-Európa jövőjére" címmel. Az esemény védnöki tisztét vállalta Hg. Esterházy Antal, az Esterházy hercegi család feje, a KEP tiszteletbeli elnöke, Prof. Dr. Horváth János, az Országgyűlés korábbi Korelnöke, az 56-os forradalom résztvevője, a KEP szenátora, valamint Puchert János 56-os halálraítélt, a KEP tagja. A rendezvény fő célja volt: felidézni az 1956-os forradalom eseményeit és a kapcsolódó történelmi időszakot, emléket állítani a hősöknek és az áldozatoknak tudományos konferencia és előadóest formájában a tagság és a szélesebb közönség számára. A moderátor Dr. Czeglédi József, a KEP elnöke, egykori szabadságharcos himnusz utáni köszöntőjében kifejtette: büszkék lehetünk az 56-os forradalom és szabadságharc eredményeire. Mindenki akarta a szabadságot és a függetlenséget. Ez az alapja a mai Magyarországnak. Nemzetközi vonatkozásban is világossá vált a magyar forradalom történelemformáló hatása. Gyökeresen megjavította a világ megítélését a magyarokról.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.