OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2016. október 19., szerda 21:10

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. október 19., szerda (OS) - A KEP 56-os ünnepi megemlékezése, konferenciája, színpadi előadása

    Dr. Tanka László, a Panoráma Világklub elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy ma méltó politikai kormányzás közepette történhet a megemlékezés. Az ünnepi alkalomból Dr. Czeglédi József elnök a Közép-Európai Pannónia Szenátora kitüntető oklevelet adott át tudományos személyiségnek, Dr. Kahler Frigyes jogásznak és Prof. Dr. M. Kiss Sándor történésznek. A most kitűntetett személyek több közös könyvet is megjelentettek közösen végzett kutatásaik eredményeképpen 1956 témájában.  A KEP elnöke bejelentette, hogy ugyancsak a KEP Szenátora lett Puchert János 56-os halálraítélt, a KEP tagja, aki betegsége miatt később veszi át a kitüntető oklevelet. Első előadóként Prof. Dr. M. Kiss Sándor történész, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos főigazgató-helyettese emelkedett szólásra "Az 56-os magyar forradalom történelemformáló hatása Európa jövőjére" című lényegre törő előadásával. Meggyőződése szerint 1956 a legfontosabb eseményünk a XX. században. A forradalmat azok csinálták, akik tudták, hogy miért teszik: a nép. Az érték határozza meg egy társadalom jövőjét: függetlenség, a tulajdonhoz és a hithez való viszony. Ezt a három dolgot akarták elvenni a néptől 1945 és 1956 között. Tulajdon és hit rehabilitációja – ez volt a nagy vívmány. Kötelességünk képviselni 1956-ot, a mi forradalmunkat.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.