OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2016. október 19., szerda 21:11

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (5. rész)
    Budapest, 2016. október 19., szerda (OS) - A KEP 56-os ünnepi megemlékezése, konferenciája, színpadi előadása

    Dr. Fazakas Szabolcs, az Európai Számvevőszék Elnöksége tagja, az Európai Parlament Elnöksége volt tagja gratulált a konferencia széleskörű, alapos, átfogó megközelítéséhez. Az 56-os forradalom megalapozta nemzetközi kapcsolatainkat, elismertségünket a világban. Megemlítette, hogy több 56-os konferencián vett részt, számára ez volt a legjobb. Prof. Dr. M. Kiss Sándor történész,a RETÖRKI főigazgató-helyettese adott összefoglalót, megidézve Göncz Árpád ismert mondatát: "Mindenkinek megvan a maga 56-ja". A parasztság, a munkások és más rétegek akarata egyaránt megnyilvánult, hogy visszakapják, amit elvettek tőlük. Hangsúlyozta, hogy november 4-nek döntő szerepe volt a kivándorlás tömegessé válásában. Zárszót Prof. Dr. Marinovich Endre KEP társelnök, a VERITAS tudományos főigazgató-helyettese, c. nagykövet tartotta. Úgy ítélte, hogy a KEP 15 éves törekvéseire, tevékenységére ez a rendezvény feltette a koronát. Sikerült szerencsés egyensúlyt teremteni a tudomány, az emlék és az érzelem hármasságában.


     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.