OS Országos Sajtószolgálat
2024. október 22. kedd
Ismertető


2016. október 21., péntek 15:35

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. október 21., péntek (OS) - A Magyar Amerikai Futball Válogatott játékosai egy 7 éves budapesti kisfiút hívtak meg a hétvégi edzésükre, hogy a Csodalámpával közösen valóra válthassák az álmát. A súlyos betegsége miatt több műtéten is átesett gyermek azt kérte a kívánságteljesítő alapítványtól, hogy szeretne a válogatott egy edzésén ott lenni, találkozni a csapattal és kipróbálni néhány gyakorlatot, melyekkel a sportolók az egy héttel későbbi, Belgium elleni, meccsükre készülnek fel.

    A kisfiú néhány éve a kórházban a hosszú kezelések közben édesapjával az amerikai futball nemzetközi közvetítéseit nézte. Később szüleivel eljutott a magyar válogatott csapat mérkőzésére, és azóta is követi a meccseket, nagyon kedveli a játékosokat, s mostanra erősödött meg annyira, hogy akár néhány feladatot is kipróbálhasson velük együtt az edzésükön.
A Csodalámpa segítségével hamarosan egy másik beteg gyermek hasonló kívánsága is valóra válik, amikor a 16 éves tiszavasvári nagyfiú a londoni Wembley Stadionban a Washington Redskins - Cincinnati Bengals amerikai futball mérkőzést nézheti meg élőben.

A Csodalámpa Alapítványtól és támogatóitól a sokszor lehetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével biztatást, reményt kapnak a beteg gyermekek, akiknek az álmaik megvalósulásakor olyan élményben lehet részük, mely megerősíti az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket. Az alapítvány a működése 13 éve alatt már közel 3000 egyedi kívánságot teljesített.

További részletek: www.csodalampa.hu, Felkai Márta + 36-20-5191652

     Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.