2024. április 29. hétfő

2016. október 21., péntek 20:00

A Perspektíva a Jövőért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. október 21., péntek (OS) - A Perspektiva a Jövőért Alapítvány az 1956.évi magyar szabadságharc és forradalom tiszteletére 2016.10.20-2017.03.10.-ig nagyszabású ünnepség sorozatot és pályázatot indított el a Kárpát-medencei 14-18 éves fiatalok részére,programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság is támogat. A védnökök - Wittner Mária és Soltész Miklós - üzeneteit Nagy Ervin színművész és Rithok Tamásné igazgatónő olvasta fel.

A Perspektíva a Jövőért Alapítvány az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére ünnepi műsor sorozatot  indított amely  az Óbudai Művelődési házban nagyszabású  zenés műsorral kezdődött  és a 2017.03.10.-én  záró rendezvénnyel és díszműsorral  ér véget. A meghirdetett pályázaton díjazásra kerülő fiatalok részére  Wittner Mária Képviselő - egykori forradalmár - könyveket  dedikált. A Wittner Mária az emlékműsoron résztvevő fiatalok részére üzenetet fogalmazott meg, melyet  az  ünnepségen Rithok Tamásné igazgatónő olvasott fel a megjelentek részére így szólt "A hazafiság a hétköznapokban is jelen lehet,  minden fiatal, minden nap tehet a hazáért ha  tiszta lelkiismerettel, becsülettel, tudatosan építi fel jövőéjét , ha tisztában van azzal, hogy mi a hasznos és mi az a célja  amit érdemes lenne elérni és nem hagyja, hogy  hitvány , értéktelen dolgok erről az útról eltérítsék. Erőnkön felül küzdeni, csak nemes célokért szabad, mert minden ember élete egy üzenet a következő nemzedék számára."
     Kiadó: Perspektíva a Jövőért Alapítvány