OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2016. október 22., szombat 17:04

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2016. október 22., szombat (OS) - Lembergben is megemlékeztek 1956-ról.

        Dr. Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa ma Lembergben, az 1956 forradalom tiszteletére rendezett emlékünnepségen mondott beszédet.
     Az Ungvári Magyar Főkonzulátus és a Lembergi Magyar Kulturális Szövetség által szervezett ünnepségen dr. Grezsa István 1956 történelmi jelentőségét méltatta. Szólt a forradalom kapcsán kialakult nemzeti összefogásról és helytállásról. Hangsúlyozta, hogy noha 1956 a nemzetünk meghatározó sorsfordulóinak egyike, a lelkünkben még nem találta meg az őt megillető, méltó helyet. A tíz évvel ezelőtti események, az 50 éves évforduló napjaiban kialakult méltatlan helyzet, a 2006-os emlékév meggyalázását jelentették. Most a forradalom kitörésének 60. évfordulója kapcsán új esélyünk van arra, hogy a világon e nap minden magyar ünnepe legyen - mondta dr. Grezsa István kormánybiztos.
     A lembergi megemlékezést koszorúzás és ünnepi koncert zárta.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.