OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. november 3., csütörtök 08:52

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. november 3., csütörtök (OS) -

    Együtt: Az MNB-alapítványok hozzák nyilvánosságra felügyelőbizottsági tagjaik díjazását!
Miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné alapítványai elutasították felügyelőbizottsági tagjaik díjazásának kiadását, Ferjancsics László, az Együtt váci önkormányzati képviselője a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult. A NAIH felszólította a jegybankot, hogy adja ki az adatokat. Az Együtt elvárja az MNB-alapítványoktól, hogy tegyenek eleget a felszólításnak, amennyiben ezt nem teszik meg, az Együtt perre viszi az ügyet.
Ferjancsics László, az Együtt váci önkormányzati képviselője kikérte az MNB Pallas Athéné alapítványaitól a felügyelőbizottsági tagjaik tiszteletdíját személyenként. Ezeket azonban nem adták ki. A tiszteletdíjakkal kapcsolatos kérdést például azzal hárították el, hogy az Alapítvány több vezető tisztségviselője adományként felajánlja díját jótékony célokra. Mint ismert Polt Péter felesége, Dr. Polt-Palásthy Marianna is felügyelőbizottsági tag a Magyar Nemzeti Bank PADMA és PADS alapítványánál.
Ferjanicsics László ezután a NAIH-hoz fordult, hogy állapítsa meg: az MNB-alapítványoknak ki kell adniuk, mekkora tiszteletdíjat kapnak a felügyelőbizottsági tagjaik. Most a NAIH kimondta, hogy ezeket az adatokat nyilvánosságra kell hozni.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.