OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2016. november 16., szerda 17:48

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. november 16., szerda (OS) - Közös felelősség a diákság érdekeinek képviselete.

    A Nemzeti Ifjúsági Tanács egyeztetést kezdeményezett az érintett felekkel az Országos Diákparlament Somogy megyei fordulója kapcsán kialakult helyzet tisztázásának érdekében.
A NIT, mint független, a hazai fiatalok érdekeit képviselő ernyőszervezet, aki megfigyelőként a legtöbb megyei fordulón jelen van, felajánlotta segítségét a Szakmai Előkészítő Bizottság számára abban, hogy mediátorként részt vegyen a helyzet tisztázásában, mivel ezek a történések is megerősítettek minket abban, hogy szükség van egy olyan közvetítő fél jelenlétére, amely birtokában van a szükséges kompetenciáknak, és napi szinten van jelen a korosztály életében.  
Úgy látjuk, hogy a sajtóban megjelent hírek beárnyékolják annak a lehetőségét, hogy működőképes legyen az a fórum, ahol a diákok kifejthetik a véleményüket az őket érintő kérdésekben, képviselhetik érdekeiket, és megoldási javaslatokat dolgozhatnak ki az általuk problémásnak tartott ügyekben.
Bár sok, a Köznevelési Kerekasztalon – amelyen szervezetünk képviseli a diákság érdekeit – általunk javasolt pontban még nem történt változás, és vannak fejlesztendő területek, úgy látjuk, hogy továbbra is szükség van a szakmai párbeszédre, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok társadalmi szerepvállalása, közösségi részvétele, érdekképviseleti lehetőségei fejlődjenek, mivel mindez nagyban hozzájárulhat a generáció demokratikus attitűdjének formálásához.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.