OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 24. szombat
Ismertető


2016. november 23., szerda 14:35

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. november 23., szerda (OS) - A fiatalok boldogulási esélyeiről 1956 tükrében – a KEP Fórumon

    Nagy öröm, hogy részben a jelenlévő egyetemisták közül a közelmúlt időszakban több mint ötvenen jelentkeztek a KEP tagjai közé, ami részben a jubileumi megemlékezések és tájékoztatások hatását is magán viseli. Nagyban hasznosíthatják ezeket az ismereteket, és bekapcsolódásuk arra is lehetőséget ad, hogy életük alakulásához, szakmai fejlődésükhöz hozzájáruljon. A házigazda intézmény vezetője úgy vélte, igyekszünk érthetővé tenni a fiatalok számára, ami hatvan éve, illetve a század második felében történt. Többen kifejtették, hogy a turizmus szempontjából is fontos lehet 1956 szelleme és üzenete: benne van a szabadság, a függetlenség, az esélyegyenlőség és a boldogulás eszményrenszere. Az előadásokat alapos tudományossággal és történelemhűséggel kiválasztott hiteles vetített képes bemutató kísérte végig. A fórumnak otthont adó egyetem Turizmus Tanszékének intézetvezetője, Dr. Szalók Csilla fiatalok munkaerőpiaci esélyeiről és az előttük álló kihívásokról szóló alapos előadásában hangsúlyozta, segíteni kell a fiatal generációkat a külföldi tapasztalatszerzésben, de ösztönözni kell őket hazánkba való visszatérésre. Egyúttal a BGE saját kutatásaira alapozva kiemelte, az intézményben végzetteknek a bérek és az álláskeresés tekintetében az átlagnál kedvezőbbek a munkaerőpiaci kilátásaik. A részvevők nagy aktivitással tettek fel kérdéseket és váltak részeseivé a kötetlen beszélgetésnek. További inf.: www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.