OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2016. november 28., hétfő 18:05

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. november 28., hétfő (OS) - Az NKE is segíti Nigériát vízügyi törekvéseiben

    Az NKE szakemberei tanácsadással és képzésekkel segíthetik a nigériai nemzetközi vízügyi igazgatási rendszer átvilágítását- többek között erről szól az az együttműködési megállapodás, amelyet ma írt alá a Nigériai Szövetségi Vízgazdálkodási Minisztériummal a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A  dokumentumot az NKE részéről Prof. Dr. Patyi András rektor, míg a nigériai fél részéről H.E. Suleiman H. Adamu vízügyi miniszter látta el kézjegyével.

Nigéria a rendszerváltásig hazánk kiemelt politikai, gazdasági partnere volt, amelynek részeként Magyarország vízügyi szakmai téren komoly segítséget nyújtott az afrikai országnak. A kétoldalú kapcsolatok két évvel ezelőtt kezdtek újra erősödni, elsősorban az oktatási együttműködések területén láttak erre lehetőséget mindkét országban.  A Nigériai Szövetségi Vízgazdálkodási Minisztérium és az NKE között létrejött együttműködés keretében várhatóan számítani lehet a nigériai részvételre a magyar egyetem előkészítés alatt lévő nemzetközi vízpolitikai mesterképzésében. Ez utóbbit az NKE Fenntartható Fejlődés Tanulmányok Kabinete dolgozza ki, amelyet dr. Baranyai Gábor vezet, s amelyhez idén csatlakozott Prof. Dr. Szöllősi – Nagy András, az UNESCO Nemzetközi Hidrológiai Programjának elnöke.
     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.