OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. december 2., péntek 14:29

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. december 2., péntek (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) üdvözli a kormány döntését a nyugdíjak alkalmi kiegészítéséről 10 000 forinttal.

    Ugyan ez egy megkésett, szerény és semmilyen szempontból nem jól improvizált döntés, mégis tekinthető egy lépésnek a helyes irányba: a 13. nyugdíj valamilyen formában történő visszaállításának irányában.
    Erre VVM november első napjaiban tett is egy konkrét javaslatot, komoly szerepet szánva az egész társadalomnak, de az államot sem kirekesztve. Ez a kezdeményezés és a kormány gesztusa olyan együttállás, amely magától adja a folytatást. Ezt pedig csak azzal a biztatással tudjuk kifejezni, hogy a kormány mondja ki, hogy az idei 10 000 forint az első lépés az ő részéről a 13. nyugdíj visszaállítása felé.
    Jót kívánni könnyű, de ha a realitásokhoz alkalmazkodva egy fenntartható útitervet szeretnénk felállítani: egyelőre korai a 13. nyugdíjat a többivel azonosnak követelni.
    Továbbra is fenntartjuk, hogy az egész társadalomnak legyen egyéni és közösségi szerepe a 13. nyugdíj fedezetének biztosításában (amiben a jogi személyeknek igenis egy a TAO-hoz hasonló rendszerrel lehetne segíteni), de elvárható lenne, hogy az állam is minimum fejenként 10 000 forinttal benne legyen, a gazdaság állapotától függően pedig, ennél többel.
    Éppen egy hete más intézkedés nyomán kifejeztük örömünket (http://bit.ly/2h24nvr), hogy a kormányzat kisebb-nagyobb mértékben hasznosítja egyes javaslatainkat. Erre változatlanul bátorítjuk.

www.valtozovilag.hu/vvm/peticio.htm

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.