OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. december 3., szombat 15:02

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2016. december 3., szombat (OS) - A fideszes politikusok távozzanak a magyar sportéletből! -

    Teljes működési átláthatóságot, és politikamentességet sürget az LMP a magyar sportirányításban. Egyben önvizsgálatra szólítja fel a fideszes politikusokat, és kéri, hogy távozzanak a sportszövetségek éléről.

Az LMP azokhoz a korábbi, és jelenlegi befolyásos fideszes politikusokhoz fordul, akik  sportszövetségek, és egyesületek élén döntéshozó pozíciókban ülnek, és kéri őket, gyakoroljanak önkritikát, és önszántukból adják át helyüket a politikai élettől független szakembereknek. Deutsch Tamás, Németh Szilárd, Kocsis Máté, Szalay Ferenc, Kósa Lajos, Csampa Zsolt, vagy Szabó László jelenléte a sportéletben több szempontból is egészségtelen helyzetet szül. Elég arra gondolni, hogy az LMP hiába kért többször is betekintést az Emberi Erőforrások Minisztériumától a szakszövetségek pályázati anyagaiba, melyek alapján az állami támogatásokat elnyerték, és kérte, hogy a minisztérium tegye nyilvánossá a sportfejlesztési egyeztetéseket. Ezt az EMMI megtagadta. Így a nyilvánosság kizárása nélkül egyeztetnek saját embereikkel.

Az LMP úgy véli, ha egy civil szervezetnek egy a kormányhoz közel álló politikust, üzletembert, vagy épp a miniszterelnök fogorvosát kell elnöki székbe emelni ahhoz, hogy támogatást kapjon – és nem pedig a nyilvánosan elérhető szakmai tervek számítanak -, ott a rendszer súlyosan beteg, és egy új törvénymódosítás sem hoz valódi megoldást.

Ikotity István,
az LMP országgyűlési képviselője


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.