OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2016. december 8., csütörtök 15:23

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete közleménye
    Budapest, 2016. december 8., csütörtök (OS) - A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete Állatvédelmi és Jóléti Központ létrehozását indította el. Célja a direkt állatmentés mellett a megyei szintű felvilágosító, szervező, oktató munka. A megyei állatvédő munka összehangolása, koordinálása, hatékonyságának növelése.

    A menhelyekkel szemben Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központja arra koncentrál, hogy az utcáról befogott, elhagyott, beteg, sérült állatokat ne csak ideiglenesen eltartsa, hanem gyógyítsa, szocializálja, rehabilitálja, és ezután a lehető leghamarabb felelős gazdához juttassa. Központunk kiemelt feladata lenne emellett: az állatmentés és az állatvédelmi ismeretterjesztés; állatjóléti szolgáltatás; megyei szintű állatvédelmi oktatás, hálózat szervezése, utánpótlásképzés; állatvédelmi, családi szabadidős programok lebonyolítása.

A tervezett Állatvédelmi és Állatjóléti Központ a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületéhez mérten hatalmas beruházásnak számít, létrehozása mindenképpen egy többlépcsős, hosszabb folyamat. Egy ilyen modern, jól felszerelt, egyszerre 80-100 állatnak helyet biztosító központ becsült költsége 45 millió forintra tehető, de ez egy olyan álom, amelyet el kell kezdeni megvalósítani!

További információ: http://szegedicicamentok.hu

     Kiadó: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.