OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. január 10., kedd 13:21

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 10., kedd (OS) - Liberálisok: El a kezekkel a civilektől!

    Orbán Viktor egy kormányközeli honlapnak adott év végi interjújában elárulta, a kormány egyik fő idei célja, hogy a magyarországi civil szféra nemzetközi támogatóit kiszorítsák. A Liberálisok szerint ez az oroszországi viszonyokat előrevetítő fenyegetőzés nemcsak az egész szektor, hanem a szabadságunk jövőjét is veszélybe sodorná, hiszen a Fidesz ettől kezdve még inkább a saját politikai szándékának megfelelően játszhatna a hazai forrásokkal. Az értékes jogvédő munkát végző civilek nemzetközi források nélkül képtelenek lennének munkájukat folytatni. A magyar társadalom így még kiszolgáltatottabbá válna az illiberális állam önkényével és arroganciájával szemben

A Liberálisok ezért határozottan visszautasítják a kormány putyinista tervét. A Magyar Liberális Párt csak olyan törvényjavaslatot tud támogatni, amely az érintett civilek bevonásával készült és széles társadalmi támogatáson alapul. A civilek kötelező vagyonnyilatkozata helyett azt javasoljuk a Fidesznek, először saját politikusaikat tanítsák meg arra, hogyan számoljanak el tisztességesen a nyilvánosság előtt saját valós gazdasági helyzetükről.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.