OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. január 11., szerda 16:28

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. január 11., szerda (OS) - A közlekedésért felelős államtitkárnak repülnie kell! -

    Egy év alatt négyszeresére nőtt a létszámhiány a MÁV-nál, de a probléma valamennyi közlekedési alágazatra jellemző. A kormány megoldási javaslatai alkalmatlannak bizonyultak, hiszen nem a valós problémákat célozták. Kevés egy vezetőt lecserélni, de azt mindenképpen ki kell mondani: a közlekedésért felelős államtitkár alkalmatlan a feladata ellátására.

Bő egy évvel ezelőtt kétszáznál valamivel több munkavállaló hiányzott a MÁV-nál, az év közepére ez a szám megközelítette a 800 főt. Miközben az év közepén a fejlesztési minisztérium a problémák hatékony kezeléséről számolt be, a munkaerőhiány mára – szakszervezeti becslés alapján – eléri az 1000 főt is, ami az érdekképviseletek szakszervezetek szerint veszélyeztetheti a szolgáltatás zavartalan ellátását. Nem lehet jobb helyzetről beszámolni más közlekedési ágazatokban sem, példaként a "Volán-vállalatoknál" óriási a gépkocsivezető-hiány, és egyre nagyobb a probléma más munkakörökben is.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.