OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. január 18., szerda 14:28

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) közleménye
    Budapest, 2017. január 18., szerda (OS) - Az OKÉT MVO nyilatkozatban ítéli el a HVDSZ 2000 tisztségviselőit ért sérelmeket, a szakszervezeti működés törvényben biztosított jogainak megsértését.

    Nyilatkozat

Alulírott szakszervezeti konföderációk, mint az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács Munkavállalói Oldala tagjai tiltakozunk a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél történt, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 négy tisztségviselőjét érintő munkaviszony megszüntetés miatt és szolidaritásunkat fejezzük ki a hátrányt szenvedő kollégákkal.
Súlyos aggodalmunkat fejezzük ki az érintett tisztségviselők elbocsátásának módja, körülményei és az alkalmazott méltatlan eljárás miatt.
Felszólítjuk a munkáltatót a munkavállalók szervezkedési szabadságának biztosítására és a szakszervezeti működés törvényben biztosított jogainak tiszteletben tartására.

Budapest, 2017. január 18.

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés
Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája
Magyar Szakszervezeti Szövetség
Munkástanácsok Országos Szövetsége
Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

     Kiadó: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.