OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. január 18., szerda 15:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. január 18., szerda (OS) - A DK elküldi Botka Lászlónak a párt "Sokak Magyarországa" című programját

    A Magyar Szocialista Párt elnöksége a mai napon felhatalmazta Botka Lászlót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a demokratikus ellenzéki pártokkal a lehetséges választási együttműködésről. A DK eddig is részt vett az ellenzéki pártok egyeztetésein és várja Botka László jelentkezését.Egyetértünk Botka Lászlóval abban, hogy a kormányváltáshoz új baloldali programra van szükség. A Demokratikus Koalíció több mint 300 szakértő, szakpolitikus munkájának eredményeképpen már közel egy évvel ezelőtt elfogadta és közzétette a párt "Sokak Magyarországa" című átfogó programját.

A DK programja kormányprogram-szintű részletességgel mutatja be, hogy mit kell tennünk az egészségügy és az oktatás rendbetételéért, a bérek emeléséért, a szegénység és az adók csökkentéséért, egyszersmind a demokratikus jogállam visszaállításáért. Mi ezekről az ügyekről és nem pedig az ellenzéki pártok együttműködésének technikai részleteiről szóló vitát tartjuk fontosnak.
A "Sokak Magyarországa" című DK-programot a mai napon eljuttatjuk Botka Lászlónak is, mint a DK tartalmi, politikai hozzájárulását a kormányváltáshoz. A DK a jövőben is e program mentén folytatja a tárgyalásokat a demokratikus ellenzéki pártokkal.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.