OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. január 19., csütörtök 11:11

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) - Szanyi Tibor: A Szociális Európa mindenkié

    A vita során elhangzott, hogy az EU egymást követő bővítései – az EU strukturális és kohéziós alapjainak is köszönhetően – lehetővé tették a csatlakozó tagállamok szociális normáinak korszerűsítését, és támogatták a fokozatos gazdasági fejlődést. Az európai szociális modell az európai integráció sikertörténetének fontos tényezője, ami békét, biztonságot, és széleskörű jólétet is eredményez.

A Szociális Európát szolidaritásra, társadalmi igazságosságra, tisztességes vagyonelosztásra, nemek közötti egyenlőségre, magas színvonalú közoktatásra és közegészségügyre, minőségi foglalkoztatásra és fenntartható fejlesztés alapjaira kell helyezni. "Magyarország számára intő jel azonban, hogy a kétsebességes Európa már a szociális politikában is megjelent, hisz túl gyakori az utalás az euró-övezetre. Itt az ideje tehát, hogy a munka, a gazdaság és a szociális dimenziót EU-szinten kössük össze, és ezt lehetőleg az euró bevezetésével együtt tegyük, úgy, hogy az ne legyen hátrányos az állampolgárok vagy a kis- és közepes vállalkozások számára." – húzta alá Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.