OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. január 20., péntek 15:10

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) -

    A Miniszterelnökség, a jogi szabályok betartása mellett és több művészettörténész és igazságügyi képszakértő egymástól független szakvéleménye alapján vásárolt festményeket a Magyar Állam számára – ezáltal gyarapítva a magyar kulturális vagyont.

A képek kiválasztásáról, illetve azok vételi árának meghatározásáról, - az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésére tekintettel és annak 54. § (10a) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján kiadott, a Miniszterelnökség vásárlási szabályzatáról szóló 35/2016. (XI. 30.) MvM utasítás 7. § (1) bekezdésének megfelelően - neves szakértők véleménye alapján született döntés.

A szakmai vizsgálatára felkért művészettörténészek és igazságügyi képszakértők egymástól függetlenül készített szakvéleményei, - minden művész, valamennyi alkotásával kapcsolatban megállapítják, - hogy a festőművészek különböző stílustörténeti korok legnevesebb képviselői, a vizsgált képek pedig az alkotók kiemelkedő munkái. Az alkotások nemzetközi értékét minden esetben a magyar hatósági nyilvántartásban szereplő, szakterületi és értékbecslési szakértők állapították meg.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.