2024. április 20. szombat

2017. február 15., szerda 17:01

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 15., szerda (OS) - Megalakult a KEP Ifjúsági Tagozata

A Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület (KEP) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének Ifjúsági Fórumán kedden a BGE épületében került sor a KEP Ifjúsági Tagozatának alakuló ülésére, miután a KEP közgyűlés határozatot hozott az egyesület Ifjúsági Tagozatának létrehozásáról. A KEP abból indult ki, hogy az Ifjúsági Tagozat hangsúlyosan foglalkozzon a fiatalokat érintő kérdésekkel, érvényesítse érdekeiket oly módon, hogy ehhez ne kelljen külön jogi személyiséggel rendelkező szervezetet létrehozniuk, hanem a KEP keretein belül, annak tapasztalati és kapcsolati tőkéjét felhasználva végezhesse munkáját. A tagozat hármas célja:
az oktatásban résztvevő és a pályakezdő fiatalok képzésének segítése; pályakezdő fiatalok munkába állásának segítése; fiatalok közéleti ismereteinek széles körű bővítése.

Az alakuló ülés bevezető részében Dr Czeglédi József KEP elnök és Dr Szalók Csilla KEP alelnök, a BGE –Turizmus Intézeti Tanszék vezetője adott tájékoztatást az Ifjúsági Tagozat létrehozásának főbb feladatairól, majd Tóth Hortenzia KEP alelnök előterjesztése nyomán elfogadásra került az Ifjúsági Tagozat Működési Szabályzata. Ezt eszmecsere követte a fiatalok szerepéről a KEP keretében azzal a szándékkal, hogy mindenki, kiemelten a jelenlévő fiatalok is szót kapjanak, legyen vita és kérdéseikre választ kapjanak. További inf.: www.kepcp.hu

Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület