OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. február 20., hétfő 15:43

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) - Reakció a friss KSH-adatokra: 2016 éppen azt bizonyította, hogy az orbáni gazdasági modell megbukott -

    Orbán Viktor szerint a gazdasági adatok azt mutatják, hogy a magyar modell működőképes, Magyarország a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai céljait elérte. A kormányfő hadilábon állhat a számokkal, azok ugyanis éppen azt mutatják, hogy uniós források nélkül nem boldogul a magyar gazdaság, a bérekben pedig 25-30 százalékkal vagyunk lemaradva a visegrádi országoktól.

A friss KSH-adatok szerint 2016-ban 7,4 százalékkal emelkedtek a reálbérek, a minimálbér 5,7 százalékkal nőtt. A nettó minimálbér 73 800 forintja az Orbán-kormány hatodik évében sem érte el a létminimum 88 ezer forintos összegét. Magyarország abszolút sereghajtó volt a visegrádi országok közt, átlagbérben pedig 25-30 százalékkal kullogtunk mögöttük. A minimálbért terhelte 2016-ban is a legmagasabb adó az OECD-országok között.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.