OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. február 20., hétfő 15:43

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) - Nyílt levél dr. Mezey Barnának, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem rektorának

    Dr. Mezey Barna
Rektor
Eötvös Loránd Tudomány Egyetem

részére
Tisztelt Rektor Úr!
Örömmel értesültünk arról, miszerint az Ön által vezetett intézmény is elindítja a gender studies-t, azaz a társadalmi nemek tanulmánya szakot. Az ELTE Magyarország első egyeteme, többféle európai rangsorban évről-évre kiemelkedő helyet foglal el, diákjai közül számos neves jogász, politikus, tudós és közéleti ember került ki. Ahogy számos nemzetközileg elismert egyetemen, az ELTE-n is lehetősége lesz a diákoknak a társadalmi nemek közti folyamatokat, viszonyokat és egyenlőtlenségeket elemezni, és az ezekből adódó problémákra megoldásokat, javaslatokat készíteni.
Önök, a vezetőség úgy döntöttek, hogy a magyar társadalom számára kiemelkedő haszonnal bíró, nemzetközileg is megbecsült tudománnyal, illetve egy mindenki számára fontos témával szeretnének foglalkozni mesterképzés keretében. Nem gondoljuk, hogy Magyarország megengedheti magának azt a luxust, hogy egy ilyen társadalmi környezetben, mint ami ma uralkodik hazánkban, néhány skandináv ország mintájára ne indítson el egy ilyen létfontosságú szakot.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.