OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2017. február 20., hétfő 15:44

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) - Nyílt levél dr. Mezey Barnának, az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem rektorának

    Erre megfelelő bizonyíték az, hogy egyes politikai társulások azt hiszik, a szak közéleti témáinak legfontosabbja a mellékhelységek jelzései, illetve, hogy minél több semleges játékot, tankönyvet állítsanak elő, nehogy véletlenül befolyásolják a kisfiúk és kislányok saját nemükhöz való tartozását. Le kell szögeznünk, hogy biológiai nemek vannak, ezt senki sem vitatja, de emellett fontos foglalkoznunk a nemek társadalmi szerepéről is, így az elnevezés is egyértelmű, pontos.
Tisztelt Rektor Úr!
Önök biztosak lehetnek akkor, amikor azt gondolják, hogy ezen szak elindításával jót tesznek Magyarországnak. Ön a rektori köszöntőjében azt írja: "Célunk nem lehet kevesebb, mint a kiválóság fenntartása az egyetemen, és ezzel a magyar nemzet jövőbeli lehetőségeinek javítása." Fel kell hívnunk a figyelmét, miszerint ezzel a tanulmánnyal messzemenőkig segítik nemzetünk felemelkedését, sőt építik azt az értékközpontú gondolkodást, amely a közép-európai országokban még ugyan nincs feltétlenül jelen, ugyanakkor hiányával nap mint nap szembesülnek társadalmunk tagjai. Égető problémánk a demográfiai kérdés, amely nem a szexuális kisebbségek tanulmányozásával és a feminista filozófia elmélyítésével fog megoldódni, de ennek a szaknak nem is ez a célja, ezt kérjük, vegye figyelembe!
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.