OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. február 26., vasárnap 13:34

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 26., vasárnap (OS) - A kormány hazudott, az LMP ombudsmani vizsgálatot kezdeményez -

    Újabb fordulat történt az egészségkárosodott emberek ügyében. Miután a kormány minden illetékese tagadta azt, hogy az egészségügyi okból munkára képtelen embereket felső utasításra kizárják a rendszerből, tudomásunkra jutott, hogy a járási hivatalokat mégiscsak "eligazították". A kormány tehát az emberek szemébe hazudott. Az LMP tiltakozik az alaptörvény-ellenes gyakorlat ellen és az ombudsmanhoz fordul a kisemmizett emberek érdekében.

Tavaly nyáron a kormány határozatot fogadott el az egészségügyi okból nem foglalkoztatható álláskeresők munkaügyi nyilvántartásból való törléséről. Az adatok szerint egy év alatt 29 ezer segélyezett álláskereső tűnt el a rendszerből, miközben a közmunkások száma is csökkent 20 ezerrel. A nyilvántartásból kikerülőktől a segélyt is megvonták.
A kormány végig tagadta, hogy bárkit is az út szélén hagytak volna. Közben tudomásunkra jutott, hogy a hivatalok kaptak egy jogi tájákoztatást arról, hogy járjanak el az egészségkárosodott emberekkel. A tájékoztató szerint őket ezentúl törölni kell a nyilvántartásból, és ezt úgy kell értelmezni, hogy az együttműködés megszakadt.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.