OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. február 27., hétfő 07:29

A Nemzeti Szakszervezet közleménye
    Budapest, 2017. február 26., vasárnap (OS) - Erősödő összefogás a BKV Zrt. érdekvédelmei között

    A megbeszélésre február 24-én került sor,azonban az NSZ mély sajnálattal és megdöbbenéssel vette tudomásul,hogy az összes,BKV-nál képviselettel rendelkező,meghívott szakszervezetből csupán négy jelent meg a megbeszélésen,a többiek – érthetetlen módon – még helyettessel vagy megbízottal sem képviseltették magukat,melyre természetesen lehetőségük lett volna. Az NSZ természetesen tisztában van vele,és üdvözli is,hogy voltak jelzések kisebb szakszervezetek részéről,valamint azzal is,hogy a továbbiakban az összefogást erősíteni kell. A megjelentek tisztázták,hogy mely területeken sürgető lépni,hogy a legszélesebb konszenzuson alapuló összefogást érhessék el,megfogalmazták,mik a közös alapok,melyeken el lehet és el is kell indulni,ezeket pedig alapokmányban lefektették. Ehhez szükséges,hogy a szervezetek egymással és ne egymás ellen dolgozzanak,mert ebből csak súrlódások keletkezhetnek. A négyek közül Nemes Gábor,az EKSZ elnöke tartja magát a VKSZSZ-ben korábban megfogalmazott állásponthoz,ugyanakkor aláhúzta,hogy rendkívül nagy szükség van összefogásra a jelenlegi állapotok mellett. Bajzik Tamás elnök kiemelte,hogy az érdekvédelmi szférában nincs helyük azoknak a vezetőknek,akik a mozgalmat hátráltatják,tekintélyét lejáratják,és ezzel végső soron az általuk képviselt dolgozóknak okoznak kárt, cserébe azoknak a szervezetekbe vetett bizalmáért.
A teljes cikk,melléklettel a www.nesze.org honlapon található meg.
    
     Kiadó: Nemzeti Szakszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.