OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 24. szombat
Ismertető


2017. március 8., szerda 09:01

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) - Államfőválasztást az állampolgárok véleményének ismeretében! Abból a célból, hogy hazánknak végre valóban az Alaptörvény szerinti, azaz a nemzet egységét, és nem a pártok erőviszonyait kifejező államfője lehessen, hasznos lenne, ha ellenőrizhető hitelességű felmérés készülne arról, mit gondolnak az állampolgárok az államfő megválasztásának ma hatályos, illetve a közjog és a közerkölcs egyidejű figyelembevételével elvárható feltételeiről.

    Az Alaptörvény szerint Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Az okkal felvethető kérdések:

1. Egyetért-e Ön azzal a ténnyel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé megválasztható bármely magyar állampolgár, aki a harmincötödik életévét betöltötte?
2. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé olyan személyt kellene megválasztani, akiről életpályája alapján remélhető, hogy tevékenysége valóban a nemzet egységét, és nem a pártok erőviszonyait fogja tükrözni?
3. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé olyan személyt kellene megválasztani, aki életpályájával már bizonyította, alkalmas rá, hogy őrködjön az államszervezet demokratikus működése felett?
4. Egyetért-e Ön azzal a felvetéssel, hogy Magyarország köztársasági elnökévé csak büntetlen előéletű magyar állampolgár legyen megválasztható?

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.