OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. március 8., szerda 14:12

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 8., szerda (OS) - Közel 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet

    A tervezett 178 ezer helyett így mintegy harmadával több háztartásban valósultak meg a Szupergyors Internet Program keretében elindított fejlesztések 2016 végéig. A távközlési szolgáltatók ebben az ütemben önerőből, pályázati támogatás nélkül fejlesztették hálózataikat, lehetővé téve, hogy az előfizetők lényegesen gyorsabb, korszerűbb internetszolgáltatáshoz juthassanak.

"A jövő a digitalizáció, a kormány ezért elkötelezett abban, hogy a hazai munkavállalók és vállalkozások a digitális átalakulás nyerteseivé válhassanak. Az előrelépés alapvető feltétele egy országosan elérhető, korszerű, legalább 30 Mbps sávszélességű hálózat, amely most 230 ezer lakossági és vállalati előfizető számára vált hozzáférhetővé" – mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár.

A kormány vállalta, hogy két évvel az Európai Unió 2020-as véghatárideje előtt, 2018 végéig minden magyarországi háztartás, vállalkozás, közintézmény számára, amely igényli, elérhetővé teszi a szupergyors internetet. A közel 1 millió háztartás korszerűsítése fele részben a szolgáltatók önerős vállalásából, fele részben európai uniós és hazai támogatásból valósul meg.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.