OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. március 20., hétfő 15:51

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 20., hétfő (OS) - A kormány tényleg fontsándorokra bízza az élelmiszerbiztonság ügyét? -

    Az LMP nem véletlenül küldte meg korábban a valódi élelmiszerbiztonságra vonatozó határozati javaslatát Lázár János miniszternek közvetlenül, hiszen várható volt, hogy az OGY Mezőgazdasági bizottságában érdemi indoklás nélkül lesöpri azt a fideszes többség. Sallai R. Benedek továbbra is várja Lázár János válaszát.

Egyértelművé vált, hogy a Fidesz-kormány csak újabb propagandaeszközként tekint az élelmiszerbiztonság ügyre, és esze ágában sincsen foglalkozni a valódi problémákkal. Miközben Zsigó Róbert a Gazdasági bizottság ülésén újra csak üres szólamokat puffogtatott, addig  ezzel egy időben a Mezőgazdasági bizottságának ülésén az LMP-s Sallai R. Benedek átfogó, valódi élelmiszerbiztonságra vonatkozó határozati javaslatát személyeskedő hangnemű támadások közepette a fideszes többség szokásos módon lesöpörte. Az LMP javaslatában olyan átfogó intézkedéscsomagot vázol fel, melyet a Fidesz-kormány saját hatáskörében meg tudna valósítani. A zöld párt szerint pár zacskós leves bevizsgálása helyett többek között az Élelmiszerkönyv átfogó felülvizsgálatával, a minőségellenőrzési rendszer szigorításával, a Fidesz által szétrombolt hatósági ellenőrzési rendszer helyreállításával, a multi élelmiszerláncok és élelmiszertermelő cégek kiemelt állami támogatásának megszüntetésével, vagy a magyar háztáji termelés fejlesztését célzó programokkal kellene foglalkoznia a kormánynak.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.