2024. április 27. szombat

2017. március 20., hétfő 15:51

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. március 20., hétfő (OS) - A kormány tényleg fontsándorokra bízza az élelmiszerbiztonság ügyét? -

Az LMP nem véletlenül küldte meg korábban a valódi élelmiszerbiztonságra vonatozó határozati javaslatát Lázár János miniszternek közvetlenül, hiszen várható volt, hogy az OGY Mezőgazdasági bizottságában érdemi indoklás nélkül lesöpri azt a fideszes többség. Sallai R. Benedek továbbra is várja Lázár János válaszát.

Egyértelművé vált, hogy a Fidesz-kormány csak újabb propagandaeszközként tekint az élelmiszerbiztonság ügyre, és esze ágában sincsen foglalkozni a valódi problémákkal. Miközben Zsigó Róbert a Gazdasági bizottság ülésén újra csak üres szólamokat puffogtatott, addig  ezzel egy időben a Mezőgazdasági bizottságának ülésén az LMP-s Sallai R. Benedek átfogó, valódi élelmiszerbiztonságra vonatkozó határozati javaslatát személyeskedő hangnemű támadások közepette a fideszes többség szokásos módon lesöpörte. Az LMP javaslatában olyan átfogó intézkedéscsomagot vázol fel, melyet a Fidesz-kormány saját hatáskörében meg tudna valósítani. A zöld párt szerint pár zacskós leves bevizsgálása helyett többek között az Élelmiszerkönyv átfogó felülvizsgálatával, a minőségellenőrzési rendszer szigorításával, a Fidesz által szétrombolt hatósági ellenőrzési rendszer helyreállításával, a multi élelmiszerláncok és élelmiszertermelő cégek kiemelt állami támogatásának megszüntetésével, vagy a magyar háztáji termelés fejlesztését célzó programokkal kellene foglalkoznia a kormánynak.

Kiadó: LMP parlamenti frakciója