OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2017. március 23., csütörtök 12:33

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. március 23., csütörtök (OS) - Az olimpiai játékok megrendezésének vágya megmaradt

    Amikor a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület (KEP) 2017. évi első féléves programjába iktatta a 2024. évi Budapesti Olimpia pályázatának társadalmi támogatottságát, nem lehetett tudni, hogy egy népszavazási kezdeményezés révén a helyzet alapvetően megváltozik. Az események közismertek: a korábban deklaráltakkal ellentétben az illetékesek visszavonták a pályázatot. Mindezek ellenére március 21-én a KEP törzsasztala vitatta meg a témát. Dr. Czeglédi József elnök moderálásában két színvonalas előadás hangzott el. A résztvevők meghallgatták Dr. Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatóját, valamint Dr. Kiss Dávidot a VERITAS tudományos munkatársát. Szabó Lajos elmondta, hogy az olimpiai játékok magyarországi megrendezésének szándéka évszázados történetű, de eddig minden alkalommal megakadályozta valamilyen külső körülmény. Kiss Dávid hangsúlyozta a második világháború utáni magyar sikereket. Az előadásokat követő hozzászólások többségükben sajnálkozásukat fejezték ki a 2024. évi budapesti rendezés elmaradása miatt. Többen pl. az idegenforgalom szakemberei közül utaltak arra, hogy ez a döntés jelentős bevétel kimaradást fog jelenteni. Zárszavában Czeglédi József a sajnálkozás mellett annak is hangot adott, hogy az olimpiai játékok megrendezésének szándéka a társadalomban megmaradt. Ebben egy öröm van: lesz Budapesten olimpia, amit az utódok fognak élvezni. További inf.: www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.