OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. március 24., péntek 09:19

A Nők a Balatonért Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. március 24., péntek (OS) - A NABE megkoszorúzza a Balatont -- A Nők a Balatonért Egyesület a hagyományos koszorúzással ünnepeli az idei Víz világnapot a jeles nap után, a hétvégén, húsz településen Balatonkenesétől Keszthelyen át Siófokig. Az ünnepségek pontos helyszínéről és időpontjáról honlapunkon (http://www.nabe.hu) lehet tájékozódni. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

    A Víz világnap hetében részt vettünk a régió ünnepi eseményein, és mi magunk is szerveztünk programokat. Március 21-én Siófokon a Balaton Fejlesztési Tanács konferenciáján Szauer Rózsa, a NABE elnöke, aki "Nők, a víz és a Balaton védelméért" címmel mutatta be egyesületünk tevékenységét.
Családi programjainkat idén a kicsik köré szerveztük. A balatonkeresztúri Csillagvirág művészeti óvodában az ünnepi foglalkozáson menthettünk békát, varázsoltunk esőt, vízvizsgálatokat végeztünk, és a "Vigyázz Rám!" Balaton óriástársasjátékkal körbehajóztuk a Balatont. A NABE budapesti csoportja is óvodai foglalkozásokkal járult hozzá az ünnephez a gazdagréti Pitypang óvodában, az Aranykapu és a Szivárvány óvodában. Balatonarácson a vízmű működését mutatták be a DRV munkatársai. Balatonakarattyán Szűcs Anikó fotókiállítását nyitottuk meg. Ábrahámhegyen a NABE csoport felújította a Ságvári forrást, ünnepélyes átadását a vílágnapra időzítettük.
A Balaton most nagyon szép, sok víz van benne a Természet jóvoltából, minősége kiváló, fürdésre alkalmas. Vigyázzunk rá idén is! -- ez a világnap ünnepén fő üzenetünk.

     Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.