OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. március 26., vasárnap 15:25

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. március 26., vasárnap (OS) - A magyar egészségügy a teljes összeomlás szélén - A Párbeszéd szerint még idén legalább 600 milliárd forintot kellene átcsoportosítani az egészségügy megmentésére: a szakdolgozók béremelésén túl a kórházak adósságrendezésére, eszközbeszerzésre és a munkakörülmények javítására kell mielőbb forrásokat találni. A jelenlegi helyzet ugyanis életveszélyes mind a betegek, mind pedig a dolgozók számára.

    Az orvoskamara vezetője a napokban írt levelet a Miniszterelnöknek, hogy a helyzet tarthatatlanná vált. Legalább évi 600 milliárd többletforrás hiányzik az ágazatból, a szakemberhiány kritikus méreteket öltött, a betöltetlen háziorvosi praxisokat a most bejelentett 500 milliós támogatás ellenére sem tölti be majd senki, mert a munkakörülmények nem teszik lehetővé, hogy bárki elvállalja ezeket a feladatokat.
Az utóbbi időkben számtalanszor megmutatkozott a kormány inkompetenciája:  az influenzajárvány és a kanyarójárvány elégtelen kezelése, a  kevés  oltóanyag, illetve, az hogy az influenzával kapcsolatos megelőzésre semmiféle kampányt nem indított a kormány; a János kórház botrányos működése, ahol olyan kevés az orvos, hogy még az áprilisi ügyeleti rendet sem tudják kialakítani.
A Párbeszéd szerint haladéktalanul vissza kell tenni az egészségügyből elvont százmilliárdokat és érdemi: a betegek és a szakdolgozók igényeit kielégítő rendszert kell kialakítani. Dolgozószobák, stadionok és Rolling Stones koncert helyett az egészségügyre kell a közpénzeket elkölteni.
Párbeszéd Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.